Wednesday, 25 September 2013

Alhamdulillah ~


ALHAMDULILLAH
masih lagi di beri peluang untuk bernafas hari ni .
Ye , kadang-kadang kita terlupa yang mati 2 juga rahsia Allah .
Yang selalu kita dengar , " JODOH 2 RAHSIA ALLAH " .
Memang semua rahsia Allah termasuklah rezeki yang kita dapat .
Kesusahan kita hari ni tak bermakna selamanya hidup kita akan susah .
Kesenangan kita hari ni tak bermakna selamanya akan kekal senang .
Bila-bila masa kita boleh jatuh & bila-bila masa juga kita boleh naik .

SYUKUR
masih lagi dapat merasa nikmat dunia yang ada .
Dapat mengisi perut dengan makanan yang ada .
Tak semahal & sesedap makanan orang lain pon tak pe , 
yang penting perut beralas dengan makanan .
Syukur masih lagi kenal apa itu pakaian .
Tak dapat beli pakaian yang mahal & berjenama pon tak pe,
Yang penting dapat menutup tubuh kita dengan sempurna .
Syukur masih lagi diberi rezeki .
Walaupun tak sebanyak seperti orang lain , setiap hari pasti ada .

TAK
perlu nak mengejar kesenangan sampai kebahagiaan terabai .
Tak perlu nak mengejar kesenangan sampai kesihatan terabai .
Tak perlu nak mengejar kesenangan sampai terlupa tanggungjawab .

YA ALLAH
Jangan ENGKAU berikan KEKAYAAN yang membuat aku SOMBONG .
Jangan ENGKAU berikan KEMULIAAN yang membuat aku LALAI .
Jangan ENGKAU berikan KEKUATAN yang membuat aku ANGKUH .
Jangan ENGKAU berikan KESENANGAN yang membuat aku LUPA .
Jangan ENGKAU berikan KENIKMATAN yang membuat aku KUFUR .
Jangan ENGKAU berikan TAKHTA yang membuat aku TERPEDAYA .
Jangan ENGKAU berikan PAHALA yang membuat aku tidak IKHLAS .
Ya ALLAH jauhkan aku dari sikap UJUB,RIAK,SOMBONG & TAKBUR .

 # DyaYahya #




Terima Kasih Kerana Sudi Membaca..Follow La Klau Suka!

Sunday, 15 September 2013

Melayu Mudah Lupa


APE MASALAH POST KALI NI . . . ? ?
Macam mintak kena marah je letak title macam 2 ? ?
Ape2 jelah Jemah . . . ~ 
Tak ada kena mengena dengan orang lain .
Tuju khas untuk diri sendiri yang makin hari makin pelupa . .

Benda kacang pon tak boleh ingat .
Mayb sebelum ni memang jenis tak suka logout .
Konon nak senangkan keje , bila on9 click je , nanti terus keluar .
Memang style la sangatkan . .

Kali ni, click je dia mintak email & password . .
Dengan confident masukkan email & password . .
Sekali dia reject la . . .
** dalam hati " ok mayb 2 password web lain kot "
Try password lain pulak !! 
Reject lagi . .
Try lagi !! 
Try semua password yang terlintas kat dalam kepala ni .
Semua password dah try . .
Tapi still x boleh login .
Jiwa kacau dah masa 2 sebab nak reset password by email pon tak boleh .
Lebih 10x try tak boleh , nak marah laptop x boleh .
Marah diri sendiri jela sebab cuai .
Sebelum ni dah penah kena dah pon .

Mood hari 2 macam dalam gambar ni lah
stress double2

Jawapan last " ok redha jela "
Tak boleh update blog lagi . Biar jela blog 2 beku tanpa bertuan .

Tapiiiiiiiiii hari ni dengan tak sengaja tangan ni click link blog ,
try lagi masukkan password .
Sengal x sengal sangat lah kan . .
part email 2 ada tersalah sikit .
Sebab 2 tak boleh . . . .!!!!
Try beribu kali pon takkan boleh lah sebab part email ada yang salah .

So kali ni untuk mengelakkan masalah2 kacang macam ni jadi lagi ,
terus save semua . . yang pasti senang nak cari . .
simpan lah dalam diari ke , fon ke , tak pon ketas2 kecik selit kat wallet .


Terima Kasih Kerana Sudi Membaca..Follow La Klau Suka!

Friday, 31 May 2013

J . E . R . W . A . T ? ? Huh . . . .? ? ?

Arrrggghhh ~ ~
ohhhhh 2 mayb cara orang pompuan menjerit kalau muka naik jerawat .

Ada sesetengah orang macam x kisah muka naik jerawat , ciap picit2 lagi . . 
ohhhmy ! sakit kot . . 

Search2 Google terjumpa 1 artikel tentang jerawat . .
Baru ku tahu kenapa jerawat 2 muncul merata2 . .

Jerawat kat DAHI

Haba badan yang melampau serta peredaran darah yang tidak baik menjadi punca kepada naiknya jerawat kat dahi kita. Orang yang ada jerawat kat dahinya selalunya memiliki sifat panas baran.
Untuk menghindari, dinasihatkan supaya menjadikan amalan untuk tidur awal serta bangun awal. Selain itu pastikan dapat tidur yang cukup dan minum air banyak.

Jerawat kat HIDUNG

Kalau jerawat di batang hidung, ianya bermaksud tulang belakang kita mungkin bermasalah. Jika ianya di hujung hidung mungkin disebabkan haba perut melampau dan sistem penghadaman yang tidak normal.
Dan jika di salah satu hujung hidung pula boleh dikaitkan dengan ovari atau sistem reproduksi yang mempunyai masalah.

Jerawat kat DAGU

Kalau jerawat tumbuh di dagu pula, berkemungkinan fungsi buah pinggang telah terjejas atau sistem endokrin (rembesan dalaman) lemah. Untuk kaum wanita yang mudah mendapat jerawat di sekitar dagu mungkin berpunca daripada haid yang tidak teratur dan sistem peranakan yang bermasalah.

Jerawat kat PIPI

Jika jerawat tumbuh di pipi kiri, fungsi hati mungkin kurang lancar seperti dilanda masalah rembesan, menyahtoksin dan penghasilan darah. Jika di sebelah pipi kanan, fungsi paru-paru berkemungkinan tidak normal.

Jerawat kat BADAN (Belakang dan Depan)

Bagi jerawat yang tumbuh di belakang atau depan badan ianya memberi petanda kemungkinan sistem perkumuhan bermasalah, seperti terkena sembelit. Dinasihatkan supaya mengamalkan pemakanan yang sihat bagi memastikan toksin tersingkir dengan lebih baik.
Nampaknya ada yang terus menghadap ke cermin untuk melihat posisi jerawat anda. Walaubagaiman pun artikel yang dikongsikan ini adalah sekadar rujukan sahaja. Untuk mendapatkan maklumat lebih jelas mengenai tahap kesihatan, anda perlulah mendapatkan rawatan dan nasihat doktor.

P/S: Tips untuk kulit sihat

Anda dinasihatkan untuk minum sekurang-kurangnya 8 gelas air kosong sehari. Ini akan membantu anda utk menyeimbangkan suhu badan dan membebaskan toksik yang tidak dikehendaki daripada tubuh badan kita. Ia juga membantu pelawasan.

Terima Kasih Kerana Sudi Membaca..Follow La Klau Suka!

Wednesday, 8 May 2013

I'M MARRIED !


ALHAMDULILLAH 

Pejam celik dah selesai dah semua .
Ingat mimpi , rupanye realiti la kawan !
Perkenalan yang x dijangka , akhirnya disatukan
dengan ikatan pertunangan & setahun kemudian pernikahan pula .


26 April 2013 : majlis pernikahan 


Dugdap2 jantung ni . . tapi still boleh senyum lagi . .
Tapi nampak je pak imam sampai , beku jap . .
E'eh betul ke ni . . . . ? ?
Slalu sibuk dengan majlis orang , ni majlis sendiri pulak . .
Ape pon , dengan skali lafaz je ktorg dah sah menjadi suami isteri .

Sedih , gembira , terharu , semua ada laaaaa . . . . ~
Bila tanggungjawab mak ayah diambil alih oleh encik suami ,
 x terkata & x dapat bayangkan perasaan masa 2 .
Orang yang dah lalui zaman ni je dapat rasa macam mana .


Add caption





antara gambar kami pada hari pernikahan
Alhamdulillah . . . majlis berjalan lancar .


27 April 2013 : majlis persandingan

Happy bornday/ birthday to me . . !
Hadiah untuk tahun ni , naik pelamin . .
Gila x suka . . . hahaha
Kebetulan . . . .  

Dugdap2 hari nikah dah hilang , tapi celik mata hari sabtu ,
kena siapkan diri untuk bersanding pulak . . .
ok  time nikah x ramai orang , boleh huha2 lagi .
part sanding , terus jadi pemalu . . .

Masa sanding ni x banyak sangat gambar . .
baru copy cikit2 . . 





Pelamin kami . . . ! 


Rombongan pihak lelaki 




Jatuh cinta dengan baju ni . . . ! siyessss
** pengapit 2 tengah bluetooth aura2 pengantin , nanti turn dia pulak .
cepat2 weyyyyy ! 

Kena Tol pulak 





Candy buffet 



Outdoor 

Ok . . . . . . 2 jela nak share . . . 
x payah nak banyak sangat . . 
Ni la sebabnya saya jarang on9 bulan 4 . . 
Tapi semua berjalan lancar , sebelum majlis saya dapat siapkan semua kje saya .
barang pon dapat di pos sebelum majlis berlansung . .

Now kembali active. .  
on9 mencari rezeki . .

SEKIAN
PhotoG : ayek & amal
Wedding planner : izan yacob bridal

# hugsandkiss #

Terima Kasih Kerana Sudi Membaca..Follow La Klau Suka!

Tuesday, 7 May 2013

P . A . D . A . N . M . U . K . A .


PADAN MUKAAAAA ~ ~ ~ ~


Kenapa ? ? ?
 Hahahahaha . . . banyak sangat password yg nak kena ingat .
Ha kena skali . . Dedor member . . 
Tekan2 kena reject . . CONFIDENT sangatkan . . . 

Tapi dengan semangat yang kental , try banyak kali .
Test IQ ni boleh pegi jauh ke x . .
Alhamdulillah  dapat balik password !
KaCang goreng JEEE . . 

Kikikiki . . . . 
Klau korang ade masalah macam ni , better SAVE segala password 2
kat note book  @  mana2 tempat yang senang korang cari .
Mana tau banyak sangat password2 alam maya kan . .




Terima Kasih Kerana Sudi Membaca..Follow La Klau Suka!

Saturday, 6 April 2013

Weekends VS Wedding


Hari minggu dah macam hari nasi minyak .
Serius la kan , x payah nak terliur sangat dengan nasi minyak .
Sebab sampai 1 tahap nanti korang akan rasa muak .
Kalau boleh g kenduri nak tengok pengantin + nak meriahkan majlis je .
Boleh gitu . . . . ~
Kalau boleh request nasi goreng kampung , nasi goreng ayam , 
segala yang bergoreng2 la , mesti best .Tapi 2 kalau boleh la .

Yang bujang dah bertunang , yang bertunang dah kawin , yang kawin dah bahagia la 2 =)
Hari 2 majlis kat melaka . .  bakal adik ipar ku .
Baru2 ni majlis kat JB plk  . abang ku dah tamatkan zaman bujang . 
Nanti sape lagi nak kawin . . ? meh bagi kad . .
Camerawomen yang x terlatih ni nak sebok2 . . 
Ape pon tahniah la kat dorang2 ni sume . .
Semoga kekal hingga ke akhir hayat .

Nak share ckt gambar2 time majlis 2 .


# Nikah  
*yang kecik 2 memang nak Pak Lang je . . .






Ok ni jelah yang ada . . .
yang lain dalam fon . so x payah share banyak2 =)

# DIET MUSNAH SEBAB NAMPAK BANYAK MAKANAN #




Terima Kasih Kerana Sudi Membaca..Follow La Klau Suka!

Thursday, 4 April 2013

Stress Berganda - Ganda


Masa makin suntuk . . . 
Nak kejarkan yang ni , yang tu . . .
Bila ada masa , dengan harapan dapat on9 dengan tenang . .
Tapi x dapat  . . . .
Nak tau kenapa . . . ?
LINE oooooohhhhhhh LINE

Makin hari makin slow . . . bila complain alasan yang sama dorang bagi . .
Siyes dah berkali2 kot complain pasal line. . . 
* mesti staff2 yang reply inbox 2 menyampah . .!
Asyik orang sama je complain pasal line . . .
Nasib la . . . part nak duit , laju je korang potong .
Hahahaha. . . . . kejam x . . . demi customer2 Lovely Boutique , xde hal la . .

LINE ape yang slow sangat 2 . . . ?
tetttttttt . . . . . haruslah dirahsiakan . 

Harap lepas ni dapat la LINE yang boleh gembirakan hati ni .
on9 time hujan pon x de masalah . .
x payah loading lama2 time nak tengok youtube etc . .

# Harapharapharapharapsangat #


Terima Kasih Kerana Sudi Membaca..Follow La Klau Suka!

Copyright @ LovelyBoutiqueAlamMayaByDieyaYahya