Wednesday, 25 September 2013

Alhamdulillah ~


ALHAMDULILLAH
masih lagi di beri peluang untuk bernafas hari ni .
Ye , kadang-kadang kita terlupa yang mati 2 juga rahsia Allah .
Yang selalu kita dengar , " JODOH 2 RAHSIA ALLAH " .
Memang semua rahsia Allah termasuklah rezeki yang kita dapat .
Kesusahan kita hari ni tak bermakna selamanya hidup kita akan susah .
Kesenangan kita hari ni tak bermakna selamanya akan kekal senang .
Bila-bila masa kita boleh jatuh & bila-bila masa juga kita boleh naik .

SYUKUR
masih lagi dapat merasa nikmat dunia yang ada .
Dapat mengisi perut dengan makanan yang ada .
Tak semahal & sesedap makanan orang lain pon tak pe , 
yang penting perut beralas dengan makanan .
Syukur masih lagi kenal apa itu pakaian .
Tak dapat beli pakaian yang mahal & berjenama pon tak pe,
Yang penting dapat menutup tubuh kita dengan sempurna .
Syukur masih lagi diberi rezeki .
Walaupun tak sebanyak seperti orang lain , setiap hari pasti ada .

TAK
perlu nak mengejar kesenangan sampai kebahagiaan terabai .
Tak perlu nak mengejar kesenangan sampai kesihatan terabai .
Tak perlu nak mengejar kesenangan sampai terlupa tanggungjawab .

YA ALLAH
Jangan ENGKAU berikan KEKAYAAN yang membuat aku SOMBONG .
Jangan ENGKAU berikan KEMULIAAN yang membuat aku LALAI .
Jangan ENGKAU berikan KEKUATAN yang membuat aku ANGKUH .
Jangan ENGKAU berikan KESENANGAN yang membuat aku LUPA .
Jangan ENGKAU berikan KENIKMATAN yang membuat aku KUFUR .
Jangan ENGKAU berikan TAKHTA yang membuat aku TERPEDAYA .
Jangan ENGKAU berikan PAHALA yang membuat aku tidak IKHLAS .
Ya ALLAH jauhkan aku dari sikap UJUB,RIAK,SOMBONG & TAKBUR .

 # DyaYahya #




Terima Kasih Kerana Sudi Membaca..Follow La Klau Suka!

Sunday, 15 September 2013

Melayu Mudah Lupa


APE MASALAH POST KALI NI . . . ? ?
Macam mintak kena marah je letak title macam 2 ? ?
Ape2 jelah Jemah . . . ~ 
Tak ada kena mengena dengan orang lain .
Tuju khas untuk diri sendiri yang makin hari makin pelupa . .

Benda kacang pon tak boleh ingat .
Mayb sebelum ni memang jenis tak suka logout .
Konon nak senangkan keje , bila on9 click je , nanti terus keluar .
Memang style la sangatkan . .

Kali ni, click je dia mintak email & password . .
Dengan confident masukkan email & password . .
Sekali dia reject la . . .
** dalam hati " ok mayb 2 password web lain kot "
Try password lain pulak !! 
Reject lagi . .
Try lagi !! 
Try semua password yang terlintas kat dalam kepala ni .
Semua password dah try . .
Tapi still x boleh login .
Jiwa kacau dah masa 2 sebab nak reset password by email pon tak boleh .
Lebih 10x try tak boleh , nak marah laptop x boleh .
Marah diri sendiri jela sebab cuai .
Sebelum ni dah penah kena dah pon .

Mood hari 2 macam dalam gambar ni lah
stress double2

Jawapan last " ok redha jela "
Tak boleh update blog lagi . Biar jela blog 2 beku tanpa bertuan .

Tapiiiiiiiiii hari ni dengan tak sengaja tangan ni click link blog ,
try lagi masukkan password .
Sengal x sengal sangat lah kan . .
part email 2 ada tersalah sikit .
Sebab 2 tak boleh . . . .!!!!
Try beribu kali pon takkan boleh lah sebab part email ada yang salah .

So kali ni untuk mengelakkan masalah2 kacang macam ni jadi lagi ,
terus save semua . . yang pasti senang nak cari . .
simpan lah dalam diari ke , fon ke , tak pon ketas2 kecik selit kat wallet .


Terima Kasih Kerana Sudi Membaca..Follow La Klau Suka!

Friday, 31 May 2013

J . E . R . W . A . T ? ? Huh . . . .? ? ?

Arrrggghhh ~ ~
ohhhhh 2 mayb cara orang pompuan menjerit kalau muka naik jerawat .

Ada sesetengah orang macam x kisah muka naik jerawat , ciap picit2 lagi . . 
ohhhmy ! sakit kot . . 

Search2 Google terjumpa 1 artikel tentang jerawat . .
Baru ku tahu kenapa jerawat 2 muncul merata2 . .

Jerawat kat DAHI

Haba badan yang melampau serta peredaran darah yang tidak baik menjadi punca kepada naiknya jerawat kat dahi kita. Orang yang ada jerawat kat dahinya selalunya memiliki sifat panas baran.
Untuk menghindari, dinasihatkan supaya menjadikan amalan untuk tidur awal serta bangun awal. Selain itu pastikan dapat tidur yang cukup dan minum air banyak.

Jerawat kat HIDUNG

Kalau jerawat di batang hidung, ianya bermaksud tulang belakang kita mungkin bermasalah. Jika ianya di hujung hidung mungkin disebabkan haba perut melampau dan sistem penghadaman yang tidak normal.
Dan jika di salah satu hujung hidung pula boleh dikaitkan dengan ovari atau sistem reproduksi yang mempunyai masalah.

Jerawat kat DAGU

Kalau jerawat tumbuh di dagu pula, berkemungkinan fungsi buah pinggang telah terjejas atau sistem endokrin (rembesan dalaman) lemah. Untuk kaum wanita yang mudah mendapat jerawat di sekitar dagu mungkin berpunca daripada haid yang tidak teratur dan sistem peranakan yang bermasalah.

Jerawat kat PIPI

Jika jerawat tumbuh di pipi kiri, fungsi hati mungkin kurang lancar seperti dilanda masalah rembesan, menyahtoksin dan penghasilan darah. Jika di sebelah pipi kanan, fungsi paru-paru berkemungkinan tidak normal.

Jerawat kat BADAN (Belakang dan Depan)

Bagi jerawat yang tumbuh di belakang atau depan badan ianya memberi petanda kemungkinan sistem perkumuhan bermasalah, seperti terkena sembelit. Dinasihatkan supaya mengamalkan pemakanan yang sihat bagi memastikan toksin tersingkir dengan lebih baik.
Nampaknya ada yang terus menghadap ke cermin untuk melihat posisi jerawat anda. Walaubagaiman pun artikel yang dikongsikan ini adalah sekadar rujukan sahaja. Untuk mendapatkan maklumat lebih jelas mengenai tahap kesihatan, anda perlulah mendapatkan rawatan dan nasihat doktor.

P/S: Tips untuk kulit sihat

Anda dinasihatkan untuk minum sekurang-kurangnya 8 gelas air kosong sehari. Ini akan membantu anda utk menyeimbangkan suhu badan dan membebaskan toksik yang tidak dikehendaki daripada tubuh badan kita. Ia juga membantu pelawasan.

Terima Kasih Kerana Sudi Membaca..Follow La Klau Suka!

Wednesday, 8 May 2013

I'M MARRIED !


ALHAMDULILLAH 

Pejam celik dah selesai dah semua .
Ingat mimpi , rupanye realiti la kawan !
Perkenalan yang x dijangka , akhirnya disatukan
dengan ikatan pertunangan & setahun kemudian pernikahan pula .


26 April 2013 : majlis pernikahan 


Dugdap2 jantung ni . . tapi still boleh senyum lagi . .
Tapi nampak je pak imam sampai , beku jap . .
E'eh betul ke ni . . . . ? ?
Slalu sibuk dengan majlis orang , ni majlis sendiri pulak . .
Ape pon , dengan skali lafaz je ktorg dah sah menjadi suami isteri .

Sedih , gembira , terharu , semua ada laaaaa . . . . ~
Bila tanggungjawab mak ayah diambil alih oleh encik suami ,
 x terkata & x dapat bayangkan perasaan masa 2 .
Orang yang dah lalui zaman ni je dapat rasa macam mana .


Add caption





antara gambar kami pada hari pernikahan
Alhamdulillah . . . majlis berjalan lancar .


27 April 2013 : majlis persandingan

Happy bornday/ birthday to me . . !
Hadiah untuk tahun ni , naik pelamin . .
Gila x suka . . . hahaha
Kebetulan . . . .  

Dugdap2 hari nikah dah hilang , tapi celik mata hari sabtu ,
kena siapkan diri untuk bersanding pulak . . .
ok  time nikah x ramai orang , boleh huha2 lagi .
part sanding , terus jadi pemalu . . .

Masa sanding ni x banyak sangat gambar . .
baru copy cikit2 . . 





Pelamin kami . . . ! 


Rombongan pihak lelaki 




Jatuh cinta dengan baju ni . . . ! siyessss
** pengapit 2 tengah bluetooth aura2 pengantin , nanti turn dia pulak .
cepat2 weyyyyy ! 

Kena Tol pulak 





Candy buffet 



Outdoor 

Ok . . . . . . 2 jela nak share . . . 
x payah nak banyak sangat . . 
Ni la sebabnya saya jarang on9 bulan 4 . . 
Tapi semua berjalan lancar , sebelum majlis saya dapat siapkan semua kje saya .
barang pon dapat di pos sebelum majlis berlansung . .

Now kembali active. .  
on9 mencari rezeki . .

SEKIAN
PhotoG : ayek & amal
Wedding planner : izan yacob bridal

# hugsandkiss #

Terima Kasih Kerana Sudi Membaca..Follow La Klau Suka!

Tuesday, 7 May 2013

P . A . D . A . N . M . U . K . A .


PADAN MUKAAAAA ~ ~ ~ ~


Kenapa ? ? ?
 Hahahahaha . . . banyak sangat password yg nak kena ingat .
Ha kena skali . . Dedor member . . 
Tekan2 kena reject . . CONFIDENT sangatkan . . . 

Tapi dengan semangat yang kental , try banyak kali .
Test IQ ni boleh pegi jauh ke x . .
Alhamdulillah  dapat balik password !
KaCang goreng JEEE . . 

Kikikiki . . . . 
Klau korang ade masalah macam ni , better SAVE segala password 2
kat note book  @  mana2 tempat yang senang korang cari .
Mana tau banyak sangat password2 alam maya kan . .




Terima Kasih Kerana Sudi Membaca..Follow La Klau Suka!

Saturday, 6 April 2013

Weekends VS Wedding


Hari minggu dah macam hari nasi minyak .
Serius la kan , x payah nak terliur sangat dengan nasi minyak .
Sebab sampai 1 tahap nanti korang akan rasa muak .
Kalau boleh g kenduri nak tengok pengantin + nak meriahkan majlis je .
Boleh gitu . . . . ~
Kalau boleh request nasi goreng kampung , nasi goreng ayam , 
segala yang bergoreng2 la , mesti best .Tapi 2 kalau boleh la .

Yang bujang dah bertunang , yang bertunang dah kawin , yang kawin dah bahagia la 2 =)
Hari 2 majlis kat melaka . .  bakal adik ipar ku .
Baru2 ni majlis kat JB plk  . abang ku dah tamatkan zaman bujang . 
Nanti sape lagi nak kawin . . ? meh bagi kad . .
Camerawomen yang x terlatih ni nak sebok2 . . 
Ape pon tahniah la kat dorang2 ni sume . .
Semoga kekal hingga ke akhir hayat .

Nak share ckt gambar2 time majlis 2 .


# Nikah  
*yang kecik 2 memang nak Pak Lang je . . .






Ok ni jelah yang ada . . .
yang lain dalam fon . so x payah share banyak2 =)

# DIET MUSNAH SEBAB NAMPAK BANYAK MAKANAN #




Terima Kasih Kerana Sudi Membaca..Follow La Klau Suka!

Thursday, 4 April 2013

Stress Berganda - Ganda


Masa makin suntuk . . . 
Nak kejarkan yang ni , yang tu . . .
Bila ada masa , dengan harapan dapat on9 dengan tenang . .
Tapi x dapat  . . . .
Nak tau kenapa . . . ?
LINE oooooohhhhhhh LINE

Makin hari makin slow . . . bila complain alasan yang sama dorang bagi . .
Siyes dah berkali2 kot complain pasal line. . . 
* mesti staff2 yang reply inbox 2 menyampah . .!
Asyik orang sama je complain pasal line . . .
Nasib la . . . part nak duit , laju je korang potong .
Hahahaha. . . . . kejam x . . . demi customer2 Lovely Boutique , xde hal la . .

LINE ape yang slow sangat 2 . . . ?
tetttttttt . . . . . haruslah dirahsiakan . 

Harap lepas ni dapat la LINE yang boleh gembirakan hati ni .
on9 time hujan pon x de masalah . .
x payah loading lama2 time nak tengok youtube etc . .

# Harapharapharapharapsangat #


Terima Kasih Kerana Sudi Membaca..Follow La Klau Suka!

Wednesday, 20 March 2013

Cuaca & Selera . . .



Ok serius panas . . . . Kalau zaman skolah dulu cakap macam ni, mesti ade yang jawab 
" ala , ni baru panas dunia . . . . "
Jangan cakap x penah la kan . . . . x baik menipu . . . heheheeeeee . . . . 
 Kalau cuaca macam ni , memang terbayang2kan air sejuk jela . . . .
Tapi , ade jugak yang x boleh minum ais time cuaca panas . . elok2 x sakit kepala , kang terus pening2 . .. 
Nak kemas malas , nak tido x boleh , nak air sejuk jela . . . . .please2 
Dalam kepala dah terbayang macam2 . . . cool blog ! ais jelly ! abc ! cendol !

Paling best , cendol la . . . .
Orang2 Jb mesti penah makan cendol MD.ZAIN . . . 
Kalau x penah , ce try cari . . .
Peberet shaye cendol jagung ! nyummy2 . . . .**ais kurang , cendol lebih baru kawww
Zaman skang semua senang je , nak makan cendol tapi x nak duduk kat kdai . . 
Boleh2 . . .  sebab cendol MD.ZAIN ni dah ade kiosk . . 
Cawan ala2 cool blog 2 . 
Harga pon berbaloi la . selalu saya order cendol jagung , RM2 . 50 . . rase nak beli 10 . .
Sedap pon boleh tahan jugak . . memang x rugi lah .

Kalau g jalan2 2 , nampak cendol MD.ZAIN , g serbu ok . . .
Try skali mesti cari lagi . .


 ** gambar dari google , sebab slalu beli x sempat sampai rumah dah habis . .

Terima Kasih Kerana Sudi Membaca..Follow La Klau Suka!

Friday, 15 March 2013

Wedding Oooohhh Wedding ~

Ok motif title post macam 2 ? ? ?

Hahahahahaha . . . . . Saje je 2 . . . . .
Entry kali ni nak cite pasal wedding keluarga2 terdekat . . . . 
Happy u all . . . . ! ! ! Makan nasi minyak free , sape x nak . . . .
 Standby baju jela . . . . Nak standby baju , kena standby $$$$$ jugak . . . . 
So kena la keje keras cari $$$$$

Kebetulan tengah bz macam ni idea datang mencurah2 , so terus ambik pen & kertas , lukis jela . . . .
Sejujurnya , bukan bidang saya melukis2 ni . . . . Menulis pon x cantik , ni kan lagi melukis . . .
Hahahahaha. . . . . . Tapiiiiiiii siap jugak baju 2 . . . Dah selamat pakai pon. . . . 
Gambar x sempat ambik . . . . ~ tunggu jela post akan datang . . .

Jemputan yang pertama dah selesai . . . .
End March jemputan yang kedua pulak . . . .
**Yang nak naik pelamin ni mesti dugdap2 kan . . . . .

Nak share cikit gambar masa g jemputan yang pertama hari 2 . . .. 
   Date : 1 / 03 / 2013
Location : Melaka

                                                               
Sesi merenjis



En.tunang saya melayan "tol" 


Ni pon time kena "tol"


Sebelum berarak . . . calling2 dulu . . .
** Ni semua adik beradik en.tunang saya . . . yang jadi pengantin 2 adik dia . . 


Ok 2 jela  . . . .  nak tengok gambar lain, sila view kat fb saya hokey . . . . 
Tunggu jemputan lagi 1 . . . Yeeeeeha. . . . . !




Terima Kasih Kerana Sudi Membaca..Follow La Klau Suka!

Friday, 22 February 2013

Lelaki oooohhHHH Lelaki


Coppppp!
Jangan pelik tetiba masuk bab lelaki . . . .

Ape respon kaum Adam lepas baca pasal kes baby ni 


*share gambar dari kawan2 fb

Nak marah pompuan ke laki ? ? 
Ni semua kes cinta monyet . . . i lap u, u lap i . . . 
Dapat baby, tinggal tepi jalan . . .
Baby ni x kenal dunia lg da kena tinggal tepi jalan . . .
Mak nye nak lari jauh mane . . .? pusing2 tempat sama jgak . .

Yang lelaki, jangan gatal2 nak usha anak dara orang. . . .
Yang pompuan pn sama . . .
x payah nak caye sangat . . . .
Jodoh 2 rahsia Allah . . . InshaAllah ada jodoh untuk kita. . . .
Cari lah laki yang boleh bertanggungjawab, boleh jaga kita & hormat orang tua.
*sekadar pesanan . . . yang x suka sila jgn teruskan membaca 



* gambar dari page @Ustaz Azhar Idrus

Lelaki ni nanti kalau dah kawin, mula2 plan nak anak laki dulu . . .
Konon nanti ayah ada geng . . . 
Kesian orang pompuan, duduk dapur sorang2. . . .
Tapiiiiii, kalau anak 1st pompuan, x dapat macam yang si suami nak,
mesti si suami dah plan nak anak no 2, dengan harapan dapat la anak laki . . .
Kalau ada rezeki dapat la apa yang dia nak. . . 
Kalau dah dapat, si suami jangan x nak tolong jaga. . . 
merancang bukan main pandai, menjaga x pandai pulak. . .
Terkontang kanting la orang pompuan nak menjaga sesorang. . . 
Pesanan untuk bakal2 suami, termasuk la bakal suamiku . . . .
Jangan sebelum kawin, ringan tulang, sanggup berkorban, penyayang . . . 
Lepas kawin semua 2 xde lagi. .lepas 2 tau nak anak ramai je. . memang nak kena jotos . . .^_*

Terima Kasih Kerana Sudi Membaca..Follow La Klau Suka!

Thursday, 14 February 2013

Pure Marine Collagen



Pure Marine Collagen (PMC) atau dikenali sebagai rumpai laut 
merupakan sejenis makanan tambahan yang tidak ada sebarang campuran
lain seperti ubat-ubatan yg dijual diluar..
Collagen ni juga dah dijadikan dalam pelbagai bentuk & rasa.
Contoh ada yang menjual dalam bentuk serbuk & juga cecair.
Kandungannya juga telah dicampur dengan bahan2 lain...

Ok motif saya update entry ni bukan nak cerita pasal serbuk or cecair..
Saya nak promote cikit Collagen yang saya jual..
Dalam diam, dapat sambutan jugak..
Asalnya mak suruh belikan 1packet je sebab dengar mak cik2 yang makan 2 
semua sihat2..Bak kata mak beli jus mahal2 pn sama je.. 
2 mak request collagen.. Nak testing katanya...

So dengan rela hati saya pn oder la untuk mak...
Memang x tengok pn macam mane rupa collagen 2..
Mak yang masak sendiri.. Dah ciap masak baru saya tengok, macam agar-agar.
Selang bape hari, mak pulak buat testimoni... Collagen 2 ok...
sakit pinggang dah kurang..

Nak tengok collagen 2....?


Ni yang kering....
nak basuh dulu....


Ni lepas rendam, tapi baru 3jam rendam...
Collagen ni nk kena rendam 1 malam...
** macam mee laksa kan...

Dalam proses memasak.....
Nampak x daun pandan?
Collagen ni cuma campur dengan daun pandan je...
xde campuran lain...

Ni dah siap masak....
Order untuk semalam 13/2/2013
** yang ni agak pekat cikit...

Ok 2 jela entry hari ni....
Nak promote 2 je....
kalau nak beli boleh inbox @ whatsapp saya 0133752692
kalau nak borong sila inbox saya berapa kuantiti yang anda mahu...
minimun 10packet...






Terima Kasih Kerana Sudi Membaca..Follow La Klau Suka!

Wednesday, 13 February 2013

VelogGer Ku sUnyi....~



Hye kaki velogger (blogger)!
Musim cuti, on9 pon kekadang je kan..
Maklum la, sibuk makan limau..~
Hahahaha.. selagi ada, makan jela...

Diam x diam, dah bulan 2..
Pejam celik, tup2 nanti dah bulan 3...
Pejam celik lagi, dah bulan 4.... @_@
Semoga pejam celik 2 dapat la kita jumpa lagi..

Cop !
Ni bukan nak cerita pasal kisah hidup...
Ni nak bagitau pasal FB page...
Barang ape yang admin admire sangat kan...
Kalau boleh ape yang saya promote, 2 lah yang saya suka...
Hehehehe....koyak poket...~

Kalau yang penah oder 2...
Promote2 lah dengan member...
Return customer yang sentiasa support, thanx sangat2!
Kepercayaan yang anda beri & kerjasama yang anda beri sangat2 dihargai...

Nak tengok x theme color untuk name card Lovely Boutique

flower polka dot pink mix green!

Ok lepas 2 belek2 gambar, baru prasan tudung baru sama warna macam name card!
Kebetulan....~
Tapi ni macam soft pink... Part hijau memang terang habis!


bawal with floral blazer by Lovely Boutique




Terima Kasih Kerana Sudi Membaca..Follow La Klau Suka!

Friday, 25 January 2013

Jiwa Kacau Berakhir............~



Akhirnya sampai jgak. . . . . . !
Apekah . . . . . .  ??
Opcoz la barang2 customer...
Setiap kali submit order authentic item utk customer, hati rasa lega...
Tapi seminggu selepas atau 2minggu selepas submit, mesti ade yang bertanya . . . . .
Hehehehe . .  . . . . risau la 2 kan . . . so saya pon jadi jiwa kacau gak bila customer start bertanya . . .
Bukan ape . . . memang 2 la yang akan dilalui oleh seller2 on9 . . . .
Tapi kalau macam authentic item, memang lambat . . .
So saya cuma kena bersabar, sabar & teruskan bersabar tunggu parcel 2 . . . . .
Sebab barang yang da jalan, tak boleh cancel . . .
So wat2 macam x tunggu . . . kalau tunggu sangat rasa macam lama je . . .
Barang dah sampai, memang horey2 kjap la . . ..  sebab dah selamat sampai . . .
Hilang perasaan jiwa kacau 2 . . . . .

Nak tengok barang2 yang sampai 2 . . . . . ???

tadaaaaa . . . . .  ! ! !





 Ni lah barang2 nye....
yang lepas2 punya ada gak....dalam album kat page fb...
sekarang tunggu parcel lg....
jengjengjengggggg......
barang ape plk lepas ni ......
Terima Kasih Kerana Sudi Membaca..Follow La Klau Suka!

Wednesday, 23 January 2013

Diet Oooooohhhh Diet...!



Makin dekat tarikh, makin over pulak selera makan ni...
Saje nak sabotaj la 2.....
Makan 2 ibarat ubat dikala stress...
Tapi lepas makan stress pikir cane nak fitting baju nanti..
Kang sampai tarikh 2, baju fit sangat....
So bak kata saya tadi 2, makan ni ubat dikala stress..
Kalau stress -------> makan ------> stress pikir berat btambah2 nanti
Lepas makan pn stress jugak...so cane nk kurus....
hahaiiiiiiiiiii.........!~

Sekarang tengah try makan PURE MARINE COLLAGEN...
Benda 2 boleh kurangkan rasa lapar....
Betul ke bohong 2 x pasti la sebabnya ramai yang makan 2 cakap dapat kurangkan rasa lapar..
So nak tau betul ke x, try test la kan...
Saya jual, saya makan...**winkwink!
Kalau ade yang nk try boleh oder kat FB...
Saya x berkesempatan nak update order form bagai kat blog ni...
Kalau ada whatsapp, boleh whatsapp saya terus : 013-3752692- dya


Harap2 diet utk beberapa bulan ni berjaya!
go dieya go...!!!~
Tapi kan......... =_=
Kalau nampak org update benda ni mesti membuak2 perasaan  nak makan...
Huaaaaarrrggghhhh! bege bakar yang boleh membakar niat2 nak diet ~


Terima Kasih Kerana Sudi Membaca..Follow La Klau Suka!

Tuesday, 22 January 2013

Nasib oooOOOhhh Nasib



Kadang2 kita rasa kita la yang paling susah dalam dunia ni,
sebenarnya ada lagi yang susah,
dan percayalah kesusahan itu bukanlah kekal abadi.

Kadang2 kita rasa susah sangat nak bertemu jodoh,
sebenarnya jodoh 2 ada tapi semua kerja Allah,
tiba masa kita akan dapat juga kerana
jodoh itu rahsia Allah.

Kadang2 kita rasa sedih kerana hidup kita x sebebas orang lain
dan juga x semewah orang lain,
sebenarnya ada hikmah disebalik kesusahan kita,
mungkin dengan kemewahan & kebebasan yang ada boleh membuatkan kita lupa diri.

Kadang2 kita rasa hidup ni macam x bermakna,
tetapi bersabarlah kerana setiap orang akan lalui pelbagai ujian
untuk maju ke hadapan.
tidak ada ujian yang boleh mengundurkan kita ke belakang
melainkan diri kita sendiri.

Kadang2 kita rasa putus asa dengan dugaan yang diberi oleh NYA,
tapi penah x kita terfikir kenapa kita sentiasa diduga,
kesabaran kita juga sentiasa diuji,
selepas selesai,barulah kita sedar bahawa setiap dugaan yang kita lalui akan
dijadikan pengajaran untuk masa yang akan datang.

#kadang2 dalam kehidupan seharian kita terlampau banyak yang kita lalui..macam2 ada...
kadang2 semua yang ada kat atas 2 mmg pernah terjadi....
tapi bila kita duduk diam2....semua jawapan akan keluar...
kenapa mcm ni,mcm 2,cm ni,cm 2,cm ni,cm 2.......????
Terima Kasih Kerana Sudi Membaca..Follow La Klau Suka!

Saturday, 12 January 2013

Hari Malas Muncul Kembali ~

Oooooohhhhhh sangat2 menyampah!
Ye! Sangat2 menyampah bila mood macam 2 muncul . . . .
Nak buat keje pon malas . . . .
Nak on9 pon macam berat je . . . .
Mayb dah terlampau penat sebab hari2 tdo lambat =_=
So wujud la hari malas 2......
Tapi harusku tepis & tendang jauh2!
Wakeup Dya . . . . .
Banyak nak kena buat . . . . 
Fb nak kena update, Email nak kena tengok, Whatsapp, Inbox Fb & blablablablablaaaaaa . . . . . .
**ok tarik rambut kuat2 >_< jajan please!





Terima Kasih Kerana Sudi Membaca..Follow La Klau Suka!

Wednesday, 9 January 2013

Sharing Caring Entry ^__*

Oooooppppsss!
Apekah?
Hehehehehe..Entry ni dibuat khas untuk KAKI SHOPPING & khas untuk mereka yg suka sangat bergaya.
Yang x suka pon boleh tengok gak.... X de masalah..^___^

Hari ni godeh2 nak cari hot item yang branded, tapi harga berpatutan untuk followers Lovely Boutique(L.B).
sambil2 cari 2......ternampak pulak 1 beg yang comel & meletoooops warna die! Killer red \\o_o//
of coz la rase macam nak...... Tapi bila da tengok harga die,simpan jela cita2 2.....
Just sharing with L.B followers jela.....==' 
Dapat tengok gambar pon ok la kot.... Kalau ade yang Gred A/AA/AAA saya nak jugak! 
X dapat yang Ori pon xpe....Sebab comel sesangat....

Nak tengok x beg yang comel & meletoooops 2...??
Lepas tengok jerit sama2 ok ^__^

                                       

Terima Kasih Kerana Sudi Membaca..Follow La Klau Suka!

Friday, 4 January 2013

Saya & Sesuatu

Ape yang sesuatu sangat 2....???
Ni nak cerita la ni..... Sesuatu yang saya pn x sangka...
Macam mana boleh terjebak dengan bisnes on9.....???
Starting dulu sebab tengah xde keje..saje cuba sesuatu 
yang baru la konon2nye..Sape sangka,cubaan pertama
dapat sambutan! *walaupun x sehebat org lain.......^_^
Bila dah start,memang xkan boleh patah balik atau erti 
kata lain, TAK NAK TERUSKAN sebab xde modal
atau sebaliknya..
Q : Kenapa tak boleh patah balik????
A : Sebabnye,bila da start berkomunikasi dengan org 
  atau dikenali sebagai pelanggan la, kita memang
   tak boleh nak patah balik.Ye mungkin kita boleh
senyap,tapi org yang akan cari kita.......^___^
     Patut bersyukur la sebab ade orang yang percaya
   kan kita & kerja yang kita buat walaupun kenal
kat alam maya.Bukan senang nak percaya kat 
   orang yang kita x kenal.Saya sendiri penah kena
tipu....Tapi saya boleh selesaikan & anggap 2 
sbagai dugaan & cabaran la..Banyak 2,smpai
 orang cari...Tapi bila kita jujur dgn orang lain,
xde masalah kot..Semua boleh selesai...^__^
 Selesai masalah 2, saya still go on dengan on9
& tambah lagi barang2 lain.... *boleh tengok 
    kat FB ok..Sesuatu yg kita x sangka mmg akan
    wujud dalam hidup kita.Macam2 ade..yang baik
  ade,yang x baik ade....so kena kuat la ^____^
So dalam hidup ni jangan terlampau happy bila ada kat atas & jangan terlampau sedih bila ada kat bawah..
Kawal emosi & cari jalan penyelesaian dengan cara matang.

#L.I.F.E.F.A.C.T#



Terima Kasih Kerana Sudi Membaca..Follow La Klau Suka!

Thursday, 3 January 2013

INSOMNIA

 Ok....masalah ni ramai yang slalu kena...
INSOMNIA
Badan dah penat,tapi susah nak tido....ha 2 la die insomnia..ramai yang dah tau kan...
Bila dah kena macam 2,of coz mata bengkak! kalau orang pompuan,boleh la tutup guna 
make up..klau laki,dah rupe kena tumbuk...Kadang2 bila dah kena macam ni,
bangun pagi badan jadi penat....=_= tapi siang pn tetap susah tido..Beli la tilam 
mahal ke,murah ke,sama je..Ade yang berpendapat,jangan tido dalam keadaan lapar @ kenyang sangat.

Saya ni salah sorang daripada kalangan yg ade masalah insomnia..
Memang susah nak cakap..feel tido 2 macam xde...tapiiiii,bila da tido,nak bangun 2 rasa macam susah je..
Mate ni da macam koala bear...
^_______^

#G.O.O.D.M.O.R.N.I.N.G#
                  I
                  T
                   E

Terima Kasih Kerana Sudi Membaca..Follow La Klau Suka!

Salam & Welcome Dear Lovely

Hye....!!!
Dengan secara rasminya saya merasmikan blog untuk Lovely Boutique!
heyyyy2x
beria sangat lettewwww~
#WHATEVER~~~*tangan kat bahu,mate jeling ke atas C(=
Blog ni mayb saya akan update mutiara kata(sangat la kan) @ link2 barang yg diupdate...
so u all boleh la follow hokeyyy...

http://www.facebook.com/pages/LovELy-BoutiQuE/372103056150767

#D.U.N.I.A.L.A.M.A.Y.A.K.U#

Terima Kasih Kerana Sudi Membaca..Follow La Klau Suka!

Copyright @ LovelyBoutiqueAlamMayaByDieyaYahya