Friday, 25 January 2013

Jiwa Kacau Berakhir............~



Akhirnya sampai jgak. . . . . . !
Apekah . . . . . .  ??
Opcoz la barang2 customer...
Setiap kali submit order authentic item utk customer, hati rasa lega...
Tapi seminggu selepas atau 2minggu selepas submit, mesti ade yang bertanya . . . . .
Hehehehe . .  . . . . risau la 2 kan . . . so saya pon jadi jiwa kacau gak bila customer start bertanya . . .
Bukan ape . . . memang 2 la yang akan dilalui oleh seller2 on9 . . . .
Tapi kalau macam authentic item, memang lambat . . .
So saya cuma kena bersabar, sabar & teruskan bersabar tunggu parcel 2 . . . . .
Sebab barang yang da jalan, tak boleh cancel . . .
So wat2 macam x tunggu . . . kalau tunggu sangat rasa macam lama je . . .
Barang dah sampai, memang horey2 kjap la . . ..  sebab dah selamat sampai . . .
Hilang perasaan jiwa kacau 2 . . . . .

Nak tengok barang2 yang sampai 2 . . . . . ???

tadaaaaa . . . . .  ! ! !





 Ni lah barang2 nye....
yang lepas2 punya ada gak....dalam album kat page fb...
sekarang tunggu parcel lg....
jengjengjengggggg......
barang ape plk lepas ni ......
Terima Kasih Kerana Sudi Membaca..Follow La Klau Suka!

Wednesday, 23 January 2013

Diet Oooooohhhh Diet...!



Makin dekat tarikh, makin over pulak selera makan ni...
Saje nak sabotaj la 2.....
Makan 2 ibarat ubat dikala stress...
Tapi lepas makan stress pikir cane nak fitting baju nanti..
Kang sampai tarikh 2, baju fit sangat....
So bak kata saya tadi 2, makan ni ubat dikala stress..
Kalau stress -------> makan ------> stress pikir berat btambah2 nanti
Lepas makan pn stress jugak...so cane nk kurus....
hahaiiiiiiiiiii.........!~

Sekarang tengah try makan PURE MARINE COLLAGEN...
Benda 2 boleh kurangkan rasa lapar....
Betul ke bohong 2 x pasti la sebabnya ramai yang makan 2 cakap dapat kurangkan rasa lapar..
So nak tau betul ke x, try test la kan...
Saya jual, saya makan...**winkwink!
Kalau ade yang nk try boleh oder kat FB...
Saya x berkesempatan nak update order form bagai kat blog ni...
Kalau ada whatsapp, boleh whatsapp saya terus : 013-3752692- dya


Harap2 diet utk beberapa bulan ni berjaya!
go dieya go...!!!~
Tapi kan......... =_=
Kalau nampak org update benda ni mesti membuak2 perasaan  nak makan...
Huaaaaarrrggghhhh! bege bakar yang boleh membakar niat2 nak diet ~


Terima Kasih Kerana Sudi Membaca..Follow La Klau Suka!

Tuesday, 22 January 2013

Nasib oooOOOhhh Nasib



Kadang2 kita rasa kita la yang paling susah dalam dunia ni,
sebenarnya ada lagi yang susah,
dan percayalah kesusahan itu bukanlah kekal abadi.

Kadang2 kita rasa susah sangat nak bertemu jodoh,
sebenarnya jodoh 2 ada tapi semua kerja Allah,
tiba masa kita akan dapat juga kerana
jodoh itu rahsia Allah.

Kadang2 kita rasa sedih kerana hidup kita x sebebas orang lain
dan juga x semewah orang lain,
sebenarnya ada hikmah disebalik kesusahan kita,
mungkin dengan kemewahan & kebebasan yang ada boleh membuatkan kita lupa diri.

Kadang2 kita rasa hidup ni macam x bermakna,
tetapi bersabarlah kerana setiap orang akan lalui pelbagai ujian
untuk maju ke hadapan.
tidak ada ujian yang boleh mengundurkan kita ke belakang
melainkan diri kita sendiri.

Kadang2 kita rasa putus asa dengan dugaan yang diberi oleh NYA,
tapi penah x kita terfikir kenapa kita sentiasa diduga,
kesabaran kita juga sentiasa diuji,
selepas selesai,barulah kita sedar bahawa setiap dugaan yang kita lalui akan
dijadikan pengajaran untuk masa yang akan datang.

#kadang2 dalam kehidupan seharian kita terlampau banyak yang kita lalui..macam2 ada...
kadang2 semua yang ada kat atas 2 mmg pernah terjadi....
tapi bila kita duduk diam2....semua jawapan akan keluar...
kenapa mcm ni,mcm 2,cm ni,cm 2,cm ni,cm 2.......????
Terima Kasih Kerana Sudi Membaca..Follow La Klau Suka!

Saturday, 12 January 2013

Hari Malas Muncul Kembali ~

Oooooohhhhhh sangat2 menyampah!
Ye! Sangat2 menyampah bila mood macam 2 muncul . . . .
Nak buat keje pon malas . . . .
Nak on9 pon macam berat je . . . .
Mayb dah terlampau penat sebab hari2 tdo lambat =_=
So wujud la hari malas 2......
Tapi harusku tepis & tendang jauh2!
Wakeup Dya . . . . .
Banyak nak kena buat . . . . 
Fb nak kena update, Email nak kena tengok, Whatsapp, Inbox Fb & blablablablablaaaaaa . . . . . .
**ok tarik rambut kuat2 >_< jajan please!





Terima Kasih Kerana Sudi Membaca..Follow La Klau Suka!

Wednesday, 9 January 2013

Sharing Caring Entry ^__*

Oooooppppsss!
Apekah?
Hehehehehe..Entry ni dibuat khas untuk KAKI SHOPPING & khas untuk mereka yg suka sangat bergaya.
Yang x suka pon boleh tengok gak.... X de masalah..^___^

Hari ni godeh2 nak cari hot item yang branded, tapi harga berpatutan untuk followers Lovely Boutique(L.B).
sambil2 cari 2......ternampak pulak 1 beg yang comel & meletoooops warna die! Killer red \\o_o//
of coz la rase macam nak...... Tapi bila da tengok harga die,simpan jela cita2 2.....
Just sharing with L.B followers jela.....==' 
Dapat tengok gambar pon ok la kot.... Kalau ade yang Gred A/AA/AAA saya nak jugak! 
X dapat yang Ori pon xpe....Sebab comel sesangat....

Nak tengok x beg yang comel & meletoooops 2...??
Lepas tengok jerit sama2 ok ^__^

                                       

Terima Kasih Kerana Sudi Membaca..Follow La Klau Suka!

Friday, 4 January 2013

Saya & Sesuatu

Ape yang sesuatu sangat 2....???
Ni nak cerita la ni..... Sesuatu yang saya pn x sangka...
Macam mana boleh terjebak dengan bisnes on9.....???
Starting dulu sebab tengah xde keje..saje cuba sesuatu 
yang baru la konon2nye..Sape sangka,cubaan pertama
dapat sambutan! *walaupun x sehebat org lain.......^_^
Bila dah start,memang xkan boleh patah balik atau erti 
kata lain, TAK NAK TERUSKAN sebab xde modal
atau sebaliknya..
Q : Kenapa tak boleh patah balik????
A : Sebabnye,bila da start berkomunikasi dengan org 
  atau dikenali sebagai pelanggan la, kita memang
   tak boleh nak patah balik.Ye mungkin kita boleh
senyap,tapi org yang akan cari kita.......^___^
     Patut bersyukur la sebab ade orang yang percaya
   kan kita & kerja yang kita buat walaupun kenal
kat alam maya.Bukan senang nak percaya kat 
   orang yang kita x kenal.Saya sendiri penah kena
tipu....Tapi saya boleh selesaikan & anggap 2 
sbagai dugaan & cabaran la..Banyak 2,smpai
 orang cari...Tapi bila kita jujur dgn orang lain,
xde masalah kot..Semua boleh selesai...^__^
 Selesai masalah 2, saya still go on dengan on9
& tambah lagi barang2 lain.... *boleh tengok 
    kat FB ok..Sesuatu yg kita x sangka mmg akan
    wujud dalam hidup kita.Macam2 ade..yang baik
  ade,yang x baik ade....so kena kuat la ^____^
So dalam hidup ni jangan terlampau happy bila ada kat atas & jangan terlampau sedih bila ada kat bawah..
Kawal emosi & cari jalan penyelesaian dengan cara matang.

#L.I.F.E.F.A.C.T#



Terima Kasih Kerana Sudi Membaca..Follow La Klau Suka!

Thursday, 3 January 2013

INSOMNIA

 Ok....masalah ni ramai yang slalu kena...
INSOMNIA
Badan dah penat,tapi susah nak tido....ha 2 la die insomnia..ramai yang dah tau kan...
Bila dah kena macam 2,of coz mata bengkak! kalau orang pompuan,boleh la tutup guna 
make up..klau laki,dah rupe kena tumbuk...Kadang2 bila dah kena macam ni,
bangun pagi badan jadi penat....=_= tapi siang pn tetap susah tido..Beli la tilam 
mahal ke,murah ke,sama je..Ade yang berpendapat,jangan tido dalam keadaan lapar @ kenyang sangat.

Saya ni salah sorang daripada kalangan yg ade masalah insomnia..
Memang susah nak cakap..feel tido 2 macam xde...tapiiiii,bila da tido,nak bangun 2 rasa macam susah je..
Mate ni da macam koala bear...
^_______^

#G.O.O.D.M.O.R.N.I.N.G#
                  I
                  T
                   E

Terima Kasih Kerana Sudi Membaca..Follow La Klau Suka!

Salam & Welcome Dear Lovely

Hye....!!!
Dengan secara rasminya saya merasmikan blog untuk Lovely Boutique!
heyyyy2x
beria sangat lettewwww~
#WHATEVER~~~*tangan kat bahu,mate jeling ke atas C(=
Blog ni mayb saya akan update mutiara kata(sangat la kan) @ link2 barang yg diupdate...
so u all boleh la follow hokeyyy...

http://www.facebook.com/pages/LovELy-BoutiQuE/372103056150767

#D.U.N.I.A.L.A.M.A.Y.A.K.U#

Terima Kasih Kerana Sudi Membaca..Follow La Klau Suka!

Copyright @ LovelyBoutiqueAlamMayaByDieyaYahya