Friday, 31 May 2013

J . E . R . W . A . T ? ? Huh . . . .? ? ?

Arrrggghhh ~ ~
ohhhhh 2 mayb cara orang pompuan menjerit kalau muka naik jerawat .

Ada sesetengah orang macam x kisah muka naik jerawat , ciap picit2 lagi . . 
ohhhmy ! sakit kot . . 

Search2 Google terjumpa 1 artikel tentang jerawat . .
Baru ku tahu kenapa jerawat 2 muncul merata2 . .

Jerawat kat DAHI

Haba badan yang melampau serta peredaran darah yang tidak baik menjadi punca kepada naiknya jerawat kat dahi kita. Orang yang ada jerawat kat dahinya selalunya memiliki sifat panas baran.
Untuk menghindari, dinasihatkan supaya menjadikan amalan untuk tidur awal serta bangun awal. Selain itu pastikan dapat tidur yang cukup dan minum air banyak.

Jerawat kat HIDUNG

Kalau jerawat di batang hidung, ianya bermaksud tulang belakang kita mungkin bermasalah. Jika ianya di hujung hidung mungkin disebabkan haba perut melampau dan sistem penghadaman yang tidak normal.
Dan jika di salah satu hujung hidung pula boleh dikaitkan dengan ovari atau sistem reproduksi yang mempunyai masalah.

Jerawat kat DAGU

Kalau jerawat tumbuh di dagu pula, berkemungkinan fungsi buah pinggang telah terjejas atau sistem endokrin (rembesan dalaman) lemah. Untuk kaum wanita yang mudah mendapat jerawat di sekitar dagu mungkin berpunca daripada haid yang tidak teratur dan sistem peranakan yang bermasalah.

Jerawat kat PIPI

Jika jerawat tumbuh di pipi kiri, fungsi hati mungkin kurang lancar seperti dilanda masalah rembesan, menyahtoksin dan penghasilan darah. Jika di sebelah pipi kanan, fungsi paru-paru berkemungkinan tidak normal.

Jerawat kat BADAN (Belakang dan Depan)

Bagi jerawat yang tumbuh di belakang atau depan badan ianya memberi petanda kemungkinan sistem perkumuhan bermasalah, seperti terkena sembelit. Dinasihatkan supaya mengamalkan pemakanan yang sihat bagi memastikan toksin tersingkir dengan lebih baik.
Nampaknya ada yang terus menghadap ke cermin untuk melihat posisi jerawat anda. Walaubagaiman pun artikel yang dikongsikan ini adalah sekadar rujukan sahaja. Untuk mendapatkan maklumat lebih jelas mengenai tahap kesihatan, anda perlulah mendapatkan rawatan dan nasihat doktor.

P/S: Tips untuk kulit sihat

Anda dinasihatkan untuk minum sekurang-kurangnya 8 gelas air kosong sehari. Ini akan membantu anda utk menyeimbangkan suhu badan dan membebaskan toksik yang tidak dikehendaki daripada tubuh badan kita. Ia juga membantu pelawasan.

Terima Kasih Kerana Sudi Membaca..Follow La Klau Suka!

Wednesday, 8 May 2013

I'M MARRIED !


ALHAMDULILLAH 

Pejam celik dah selesai dah semua .
Ingat mimpi , rupanye realiti la kawan !
Perkenalan yang x dijangka , akhirnya disatukan
dengan ikatan pertunangan & setahun kemudian pernikahan pula .


26 April 2013 : majlis pernikahan 


Dugdap2 jantung ni . . tapi still boleh senyum lagi . .
Tapi nampak je pak imam sampai , beku jap . .
E'eh betul ke ni . . . . ? ?
Slalu sibuk dengan majlis orang , ni majlis sendiri pulak . .
Ape pon , dengan skali lafaz je ktorg dah sah menjadi suami isteri .

Sedih , gembira , terharu , semua ada laaaaa . . . . ~
Bila tanggungjawab mak ayah diambil alih oleh encik suami ,
 x terkata & x dapat bayangkan perasaan masa 2 .
Orang yang dah lalui zaman ni je dapat rasa macam mana .


Add caption





antara gambar kami pada hari pernikahan
Alhamdulillah . . . majlis berjalan lancar .


27 April 2013 : majlis persandingan

Happy bornday/ birthday to me . . !
Hadiah untuk tahun ni , naik pelamin . .
Gila x suka . . . hahaha
Kebetulan . . . .  

Dugdap2 hari nikah dah hilang , tapi celik mata hari sabtu ,
kena siapkan diri untuk bersanding pulak . . .
ok  time nikah x ramai orang , boleh huha2 lagi .
part sanding , terus jadi pemalu . . .

Masa sanding ni x banyak sangat gambar . .
baru copy cikit2 . . 





Pelamin kami . . . ! 


Rombongan pihak lelaki 




Jatuh cinta dengan baju ni . . . ! siyessss
** pengapit 2 tengah bluetooth aura2 pengantin , nanti turn dia pulak .
cepat2 weyyyyy ! 

Kena Tol pulak 





Candy buffet 



Outdoor 

Ok . . . . . . 2 jela nak share . . . 
x payah nak banyak sangat . . 
Ni la sebabnya saya jarang on9 bulan 4 . . 
Tapi semua berjalan lancar , sebelum majlis saya dapat siapkan semua kje saya .
barang pon dapat di pos sebelum majlis berlansung . .

Now kembali active. .  
on9 mencari rezeki . .

SEKIAN
PhotoG : ayek & amal
Wedding planner : izan yacob bridal

# hugsandkiss #

Terima Kasih Kerana Sudi Membaca..Follow La Klau Suka!

Tuesday, 7 May 2013

P . A . D . A . N . M . U . K . A .


PADAN MUKAAAAA ~ ~ ~ ~


Kenapa ? ? ?
 Hahahahaha . . . banyak sangat password yg nak kena ingat .
Ha kena skali . . Dedor member . . 
Tekan2 kena reject . . CONFIDENT sangatkan . . . 

Tapi dengan semangat yang kental , try banyak kali .
Test IQ ni boleh pegi jauh ke x . .
Alhamdulillah  dapat balik password !
KaCang goreng JEEE . . 

Kikikiki . . . . 
Klau korang ade masalah macam ni , better SAVE segala password 2
kat note book  @  mana2 tempat yang senang korang cari .
Mana tau banyak sangat password2 alam maya kan . .




Terima Kasih Kerana Sudi Membaca..Follow La Klau Suka!

Copyright @ LovelyBoutiqueAlamMayaByDieyaYahya